viernes, 13 de febrero de 2015

Pot ser una guerra justa?

Per Sílvia Gandia. 4t. ESO B

En aquest gran món hi ha diferents opinions sobre la guerra. Hi ha gent que defén que l´ús de la violència és necessari algunes voltes perquè conflictes greus s’acaben. No obstant també hi ha algú col·lectiu que pensa que tota guerra és innecessària i, sempre, causa efectes que no beneficien ningú. Però amb quins arguments defensa la gent que una guerra és justa si en elles hi ha persones innocents morint? Com saben si la violència utilitzada és justa si sempre va a haver-hi algú perjudicat?
Una persona que es declare pacifista mai acceptarà la guerra, encara que siga justa, com a un recurs que podrien utilitzar perquè ell pensa que és una mutil.lació contra l’ésser humà.
Un pacífic sí veu la guerra com a recurs per a aconseguir la pau. Però aquest argument és una paradoxa que els pacífics utilitzen.

“Utilitzar la guerra per a aconseguir la pau”. Sona una mica estrany, ja que la pau significa la fi de conflictes i la guerra tot el contrari. Tal vegada si utilitzem les altres eines que tenim més a l’abast, com la paraula, la utilització d’armes seria innecessària.
A la fi de qualsevol guerra sempre són els mateixos perjudicats i, al remat, acaben morts. Eixos són els civils més corrents. És veritat que en una guerra s’impliquen soldats i militars, però no s’adonen que ataquen llocs on els civils viuen (encara que siga una guerra justa, els soldats, militars, etc. no es fixen qui viu ací). També és cert que no tots els països atenen a les paraules i, s’entén, que sí que faran cas si se li amenaça o directament si li ataca amb armament. Si tots els Estats utilitzaren mesures dissuasives com aquesta no hi seria possible una convivència normal perquè tothom viuria atemorit de què un altre país ens poguera atacar-nos. Donant la meua opinió sobre aquest tòpic pense que cap guerra és necessària. Analitzant la meua pròpia ideologia potser em qualifique com a pacifista activa.
 Pot ser que la gent em critique o no els agrade el que pense, però no veig una altra forma de vida que no siga afrontar un conflicte en qualsevol tipus d’arguments, però en cap dels meus estarà mai la guerra. El veig com una forma de sentir-se superior creada per l’home.

 Finalment podem afegir que la gent sí que hi veu correcte les guerres justes perquè són formes ràpides de parar conflictes molt greus que estan provocant malícia entre els civils d’aquell lloc. Però hi ha col.lectius que hi estan totalment en contra de qualsevol tipus de violència, però sent realistes les guerres mai acabaran mentre que hi haja llibertat d’expressió perquè mai hi haurà dos persones que pensen exactament el mateix, per molt xicotet que siga la diferència, potser esclate la major de les guerres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario